FAQ

FAQs

Q?

Hur väljer jag rätt e-handelsplattform?

A.

Vi har kunskap och erfarenhet av de flesta populära e-handelsplattformar idag och vilka lösningar som är att föredra för olika situationer. Vi har kategoriserat ett stort antal lösningar med för och nackdelar, en kunskap vi gärna delar med oss av, t.ex. som del av din förstudie eller upphandling. Dessutom har vi i detalj gått igenom 500 e-handelsbutiker som ligger till grund för vår kartläggning av funktionalitet. Kontakta oss redan idag för ett presentation.

Q?

Är ni specialister på alla e-handelsplattformar?

A.

Vi erbjuder tjänster om kompetens inom en rad områden relaterade till e-handel, såsom projektledare, kravanalytiker, UX-designers, systemarkitekter såväl som utvecklare, testare och testledare. Tillsammans har vi erfarenhet av de flesta plattformar, men vi åtar oss inga uppdrag om vi inte anser oss själva vara den bästa partnern för den slutligt valda plattformen. Något förenklat kan man säga att de oberoende plattformarna är vi ledande inom, medan de flesta licensierade plattformarna ofta har utsedda partners. Som oberoende leverantör kan vi inte vara partner till plattformsägarna. I dessa fall hjälper vi dig gärna med andra delar av processen utöver själva implementationen, t.ex. supervassa plattformsoberoende system- och lösningsarkitekter.

Q?

Historien om New Amsterdam

A.

New Amsterdam är det ursprungliga namnet på den holländska koloni på Manhattan som sedan blev det som idag är New York. För oss båda har det varit en resa att upptäcka en ny värld bortom den vi känner till idag. New York är staden som aldrig sover och präglas fortfarande av nyfikenhet och att vilja mer, liksom även vi.

Hela historien
New Amsterdam grundades redan 1999 av entreprenören Daniel Myrbäck under namnet DMC. Många nyskapande projekt lanserades, såsom det första försäkringsbolaget på nätet "Ohno" och e-handelsföregångaren "Letsbuyit" som byggde på konceptet att ju fler som går ihop och vill köpa samma sak, desto lägre kan priset bli. De här erfarenheterna ledde till nya samarbeten och kunskaper som mynnat ut i New Amsterdam - experter på e-handel.

Efter att ha arbetat med e-handel i 20 år anser vi nu att vi går in i en ny fas. Efter 20 år av kamp, skaparglädje, lyckade och misslyckade försök och experimenterande har det resulterat i vad som kommer bli en nyfödd och mogen e-handelsmarknad. För oss har det varit en resa att upptäcka den nya världen, nu börja nästa äventyr att leda alla andra dit och bygga upp den tillsammans. För de gamla holländarna var den här platsen New Amsterdam, där de slog sig ner.

En annan referens till namnet kan nämnas, New Amsterdam är platsen där en av våra favoritsånger utspelas, "Mr Jones" av "Counting crows". Titta på den här på youtube.

Kontakta Oss